Malaysia Web Store Malaysia Web Store
Home
Electronics
Household
Fashion
Pharmacy
CD/Books
Search
Home | About Us | How to Buy | Shipping Policy | FAQ | Testimonial
中文书
BLU-RAY
Book Light
Books
Children Books
ABC123 Learning Cards
Ladybird Series
Matematik & Sains
Siri Cepat Membaca
DVD
Ebook
Health care
Learn to Dance
Music CD
Musical Instrument
Souvenir
Sports & Exercise
VCD
VINYL


Main Page About Us How to Buy Shipping Policy Frequent Ask Question Testimonial View Shopping Cart Contact Us
> Music > Children Books > Siri Cepat Membaca
Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan (Edisi Kemaskini)


Price : RM 41.90

Buy Now

Kamal Mahyuddin Harun & Zakiah Yob

Siri Cepat Membaca Al-Quran Al-Furqan (Edisi Kemaskini)
Kesesuaian Usia:  3+
 
Sinopsis
 

Sistem Al-Furqan telah disusun supaya anak anda dapat membaca Al-Quran dengan cara yang paling mudah, seawal mungkin, cepat dan efektif. Ia dilengkapi dengan kaedah mengajar yang kreatif dan efektif. Terbukti kanak-kanak yang dapat membaca Al-Quran lebih awal, sebelum bersekolah lagi sering mendapat kejayaan cemerlang dalam pelajaran, berakhlak mulia dan tenang.

  • Sesuai untuk kanak-kanak 3 tahun ke atas
  • Mengikut kaedah fonetik
  • Disusun secara sistematik - 14 huruf lazim diikuti huruf bermakhraj
  • Perkataan bermakna dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Arab
  • Kemahiran diperkenal secara bertahap
  • Illustrasi dan kad imbasan menarik

Ustaz Kamal Mahyuddin Harun, yang berkelulusan BA dan MA dalam bidang Usuluddin daripada UM merupakan seorang pendidik yang berpengalaman dalam pendidikan Islam dan telah menulis lebih daripada 50 tajuk buku pendidikan Islam untuk rujukan sekolah. Sekarang masih mengajar di sekolah YIK dan menjadi Imam merangkap Timbalan Pengerusi Masjid Al-Amin, Kota Bharu.

Set ini mengandungi:

  • 4 Buah Buku
  • 1 CD Audio Panduan Mengajar Efektif

Testimoni Produk

"Salam Puan Rosnita,
Sy Yinhasni, sy beli buku Bacalah anakku, Read Easy & Mengaji Kaedah Furqan Puas hati sy tgk anak sy yg sulung (5thn) skrg ni dah boleh membaca dgn baik tambahan pula dia rajin buat ulang kaji sendiri tanpa paksaan.
Yelah kebykan anak2 umur sedemikian dah msk tadika ...... skrg ni tgh berusaha utk adiknya pulak yg nyata sy perlukan pendekatan yg berbeza utk nye Jgn rs rugi melabur utk pendidikan anak-anak sendiri.
Setakat ni sy puas hati beli buku dr Adikbijak.com.
All the best utk Pn Rosnita dan Adikbijak.com"
~Puan Hanani - Batu Pahat, Johor~

"Saya dah pun terima set al-Furqan dan dah mula ajar anak saya mengaji (umo 2 tahun). Alhamdulillah dia memang minat sangat sampaikan asik dok usung buku 1 dan kupiah dia ke sana ke mari dan mintak saya atau ayahnya ajarkan dia mengaji, alhamdulillah... Cuma yang kelakar tu, masa mula-mula ajar tu, saya ikut sebutan dalam buku tu (huruf ba) tapi dia p bantai baca Yaasin pulak sebab selama ni dia dok dengar saya mengaji macam tu. Tapi adik dia yang umo 11 bulan pulak yang pandai ikut.

Semoga Pn Rosnita teruskan usaha murni denagn jayanya dan saya sentiasa mendoakan yang terbaik... " ~Puan Afrohah - Cheras, Selangor~

"asalamualaikum.... Puan Rosnita, alhamdulilah...jas dah terima set furqan tu....balik je dari keje...terus tunjuk kat anak dara jas (5thn)...jas ajar muka surat 1-4 je....

pas tu jas kata ok...simpan dulu esok lak... dia kata x mau...kakak nak baca lagi.....jas kata kakak baca ler dulu...mama nak rebus botol susu jap.....

dari dapur jas dok dengar dia baca......lancarnya.... pas tu jas pi le jenguk...dan suruh dia ulang balik...... dia baca dari muka surat 1-20.....dengan lancar sekali.......x payah jas tegur bacaan dia tu.......

allah je yg tahu...hati jas masa tu......dan anak jas tgur...nape mama mcm org nak nanggis je...... jas happy sgt2 dengan kemampuan anak jas tu.......ALHAMDULILAH...." ~Puan Jasliza - Sg. Petani, Kedah~

"Saje nak bagi tau.. anak saya sejak guna set Al-Furqan tu dia dah boleh baca dalam tulisan jawi.. Minggu lepas cikgu sekolah dia bagi tau saya .. terkejut le jugak..sebab kat rumah takde pun buku jawi.. rupanye dia belajar dari buku Al-Furqan.. baca Muqaddam pun dah pandai.. walau pun sebenarnya dia tak sampai lagi ke tahap baca Muqaddam.. Alhamdulillahhh.." ~Puan Zarina - Kajang, Selangor~

"salam pn rosnita...buku dah sampai....dia suka dgr lagu dlm kaset tu..pastu seronok membaca ..ma..ba...hehehe...baca tu tak payah mengeja kan...just baca 'ba' je kan.." ~Puan Suzanna - Shah Alam, Selangor~



ReadEasy Bestari Package
R0003S
Sale : RM 95

Set Lengkap Siri Cepat Membaca
Sale : RM 140

Siri Cepat Membaca Bacalah Anakku
Coming Soon
Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad
Sale : RM 41.9

Early Reading Series ReadEasy Phonics (Edisi Kemaskini)
Eliani Nik Nawi & Othman Ahamad
Sale : RM 39.9